An duo lorem altera gloriatur. No imperdiet adver sarium pro. No sit sumo lorem. Mei ea eius elitr consequ untur. In mel aeterno.
1-677-124-44227

184 Main Collins Street | West Victoria 8007

Follow us on Social media

Lorem ipsum proin gravida nibh vel velit auctor alique tenean sollicitudin.

0765 390 791

Program programari 09:00-22:00

office@rovent.ro

office@rovent.ro

Top

Ignifugare Șarpante

Ignifugare șarpante împotriva cariilor

a

Șarpanta este un element distinctiv al construcției care are rolul de închidere a construcției la partea superioară a ei, pentru protejare. Șarpanta unei case, poate fi din lemn, beton sau din metal.

Şarpanta din lemn este alcătuită din cosoroabe, popi, pene, contravânturi şi căpriori. Cosoroaba este talpa de jos a şarpantei, pe ea se sprijină tot acoperişul. Ca durată de viaţă, o şarpantă din lemn trebuie să reziste cel puţin 100 de ani, atât cât este garantată şi casa. Peste căpriori se montează astereala sau rigle în funcție de tipul de învelitoare folosit. Peste stratul suport al învelitorii se dispune hidroizolaţia din membrană bitumată.

Rovent Ignifugare prestează servicii de ignifugare a șapantelor la un nivel de calitate ireproșabil. Lucrări de ignifugare sunt recomandate la construcțiile noi, la modificarea destinației construcției și periodic la expirarea perioadei de menținere a calității lucrării de ignifugare specificată de producător.

Șarpanta este scheletul propriu-zis al oricărui tip de acoperiș. Este elementul de rezistență, una dintre principalele piese ale acoperișului, sprijinind învelitoarea și celelalte elemente. De cele mai multe ori la construirea șarpantei se folosește lemnul de rășinoase sau de foioase. Pentru a proteja acoperișul împotriva intemperiilor și dăunătorilor operațiunea de ignifugare șarpante este absolut necesară.

Prestatorul serviciului de ignifugare trebuie:

– Să determine modul de ventilație (natural /artificial).

– Să determine consumul specific (substanța și modul de tratare se stabilesc în funcție de natura lucrării).

– Să pună la dispoziția beneficiarului documentele justificative de achiziție materie primă și fișele tehnice/avizele substanțelor folosite.

– Prestatorul va ignifuga eșantioane care vor fi testate în condiții de laborator pentru a determina reușita operațiunii. Atenție!!! Eșantioanele vor fi tratate în prezența beneficiarului în aceleași condiții și cu aceeași substanță ca și restul lucrării, după care vor fi sigilate și trimise la laborator.

– Să aplice substanța și în locurile ferite sau greu accesibile.

Consumul de soluție ignifuga/mp se identifică în funcție de suprafața totală ce urmează a fi tratată.

⚠️ La o simplă analiză a documentelor tehnice puteți calcula consumul necesar de soluție ignifugă.
⚠️ Un cost prea mic trebuie să ridice semne de întrebare.

Despre Ignifugare Sarpante

a
Ignifugarea șarpantei include următoarele operațiuni:

• curățare suprafață;
• chituire crăpături;
• aplicare ignifugat în două straturi;

Lucrarea se execută cu soluție ignifugă omologată de către Centrul Național Pentru Securitate la Incendiu și Protecție Civilă – București.
După recepția calitativă și cantitativă a lucrării, vor fi trimise spre analiză, probe privind executarea lucrării, către centre autorizate în efectuarea probelor de ardere, în vederea obținerii raportului de lucrare.

CUM LUCRĂM

Proces simplu și rapid

a
a

Programare în max 24h

a

Inspecție Gratuită

a

Ofertă de preț corectă

a

Lucrare de calitate

Știați că?

Fungile/ Mucegaiul

În țara noastră există o multitudine de specii de fungi dar identificăm 28 dintre ele ca fiind foarte periculoase. Observăm o dezvoltare mai ușoară pe suportul lemnului provenit din rășinoase (preponderent în construcții) mergând gradat către lemnul de foioase și chiar de stejar.

Se extind uneori la zidărie și tencuieli și poate penetra pereții pănă la 1,50 m grosime. Canalele termice, conductorii electrici și cartonul asfaltat constituie de asemenea căi de propagare. Există ciuperci care cu ajutorul filamentelor extrag apa din zidărie și din mediu apoi dizolvă lemnul cu care se hrănesc, slăbind drastic structura de rezistență a acestuia (putrezirea).

De asemenea, deloc de neglijat este pericolul sporilor asupra sănătății. Ciupercile pot exercita efecte negative asupra corpului uman prin trei macanisme: a) infecție; b) alergie și C) toxicitate. Unele dintre aceste efecte pot fi considerate drept „foarte grave”.

Știați că?

Carii de lemn și microorganisme

Cei mai des întâlniți agenți biologici ce produc degradări ale structurilor lemnoase sunt fungile (ciupercile) și insectele xilofage. De cele mai multe ori noi observăm doar efectele acestor atacuri, sub formă de putregai, galerii larvare, orificii de zbor sau pierderi de material lemons.

Larvele rod și sapă pentru a se hrăni, astfel încât ele pot distruge în întregime obiecte valoroase din lemn (grinzi de susținere, mobilă, etc.).

O combatere directă cu insecticide a larvelor ce sapă în lemn este extrem de dificilă, deoarece tunelurile lor sunt astupate de praf, secreţii şi excremente, prin urmare insecticidele de multe ori nu pătrund suficient de adânc. Odată ajuns în situația aceasta se face un studiu pentru a determina în ce masură a fost alterată structura de rezistență a grinzilor/lemnului, iar dacă rezistența permite păstrarea structurii lemnoase se trece la un tratament de fumigare (izolarea etanșă a spațiului și inserarea unui gaz insecticid urmând ca în următoarele 24 de ore spațiul să rămână închis). Acțiunea se completează cu injectarea unei substanțe insecticide în fiecare canal creat de carii.

Știați că?

Incendiul

Vulnerabilitatea la incendii este datorată în primul rând combustibilității construcțiilor.

Conform statisticilor, numărul de incendii izbucnite în pod/mansardă/acoperiș aproape s-a dublat în 2009 raportat la 2003. Și este în creștere!

Cauza probabilă:

– creşterea numărului de mansarde prin posibilitatea de mansardare a unor locuinţe;

– transformarea podurilor în spaţii de locuit;

Nu vă lăsați convinși de cuvinte. Puneți-ne la încercare!

De ce să alegi serviciile ROVENT?

a
  • Promptitudine și respect pentru fiecare lucrare executată
  • Cea mai bună ofertă de pe piață pentru companii
  • Toate serviciile de întreținere clădiri, prin intermediul unui singur furnizor
  • Cel mai avantajos raport calitate-preț de pe piață
  • Aparatură de ultimă generatie, mânuită de personal calificat
  • Consiliere gratuită în alegerea soluției care vi se potrivește cel mai bine
  • Suport tehnic de specialitate. Găsim soluțiile optime nevoilor dumneavoastră

Suntem aici pentru orice întrebare ai despre serviciile noastre.

SUNĂ-NE

076 539 079