Ignifugare Bucuresti > Services > Ignifugare Sarpante

Ai nevoie de ajutor?

Ia legatura cu noi prin orice mijloc de comunicare afisat pe site si un expert ROVENT iti va oferi toate informatiile de care ai nevoie.

Contact

Pentru ca ne dorim sa raspundem cat mai multor nevoi ale clientilor nostri acoperim o gama larga de servicii ignifugare si tratament lemn. Firma noastra de ignifugare este specializata in ignifugare sarpante.

Sarpanta este scheletul cladirii, un element important al acoperisului, avand rol esential in rezistenta cladirii.De ce rol esential? Pentru ca pe sarpanta se sprijina atat invelitoarea, cat si restul elementelor.

Elementele din care este constituita o sarpanta de lemn sunt: popi, capriori(partile oblice), pane de coama (grinzi pe care se sprijina suprafetele oblice- capriorii) si pane inferioare. Principalele materiale din care sunt confectionate sarpantele sunt lemnul de rasinoase sau cel de foioase.

Atunci cand construiesti utilizand lemnul ca material de constructie exista o serie de avantaje dar si anumite probleme care pot aparea: risc de incendiu sau degradarea lemnului in timp ca urmare a actiunii unor anumiti daunatori. Procesul de ignifugare sarpante este una dintre masurile de protectie ce pot fi luate pentru a prevenimi evenimentele nefericite mentionate anterior.

Prin ignifugare sarpante se intelege procedura de aplicare a solutiilor speciale cu scopul de a ingreuna aprinderea lemnului din scheletul cladirii, dar si de a ingreuna propagarea incendiului prin reducerea vitezei de ardere. Totodata se asigura protectia lemnului impotriva daunatorilor precum : carii, mucegai, microorganisme, etc.

In cazul in care ridicati o constructie noua, modificati destinatia cladirii dumneavoastra sau expira perioada garantata de ignifugarea anterioara este cazul sa apelati la noi pentru servicii de ignifugare sarpante.

Rovent este o firma de ignifugare formata din personal calificat , atestat si instruit. Aveti incredere in profesionistii nostri, va garantam efectuarea lucrarilor conform instructiunilor de utilizare a producatorului. Respectam cu strictete normele in vigoare pentru a va oferi servicii de ignifugare de cea mai buna calitate.

Ignifugarea sarpantelor combate:

Desi poate parea ca nu reprezinta o amenintare pentru lemn, cariile sunt, alaturi de fungi, cele mai commune cauze ale degradarii lemnului.
Efectele actiunii acestor daunatori sunt vizibile cu ochiul liber, putandu-se observa in lemn: galerii ale larvelor, goluri, putregai.
De cele mai multe ori aplicarea solutiilor insecticide nu este eficienta, pentru ca nu se patrunde in adancime pe canale.

Aici intervenim noi cu lucrari de ignifugare sarpante de cea mai inalta calitate.

Mucegaiul este cea mai comuna specie de fungi. Este format din ciuperci microscopice sub forma de filamente care nu devin vizibile decat atunci cand se dezvolta colonii.

Mucegaiul se dezvolta in special pe lemnul de rasinoase, dar poate fi gasit si pe celelalte tipuri de lemn. Se inmulteste prin spori si se poate extinde si la zidarie si tencuieli, pana la o grosime considerabila.
In ceea ce priveste efectele mucegaiului asupra sanatatii locatarilor unei cladiri, exista 3 mecanisme prin care acesta actioneaza: infectii, alergii si toxicitate.

Aerul ce contine spori de mucegai este periculos pentru om, cauzand o serie de afectiuni, de la forme usoare, pana la altele grave: afectiuni ale aparatului respirator(spre exemplu, astm), afectiuni gastrointestinale, dureri de cap, oboseala pronuntata, ameteala, insomnii, probleme de vedere, greata si varsaturi, palpitatii ale inimii, etc.

O expunere prelungita la mucegai poate duce la grave probleme de sanatate. Se recomanda masuri de inlaturare a mucegaiului urmate de masuri de prevenire a reaparitiei acestuia.

Lemnul este un material din clasa C 4 – usor combustibile, deci riscul producerii unui incendiu este mare. Masurile de protective includ si lucrarile de ignifugare sarpante.

De ce sa apelezi la servicii de ignifugare sarpante?

In cazul constructiilor noi , dar si atunci cand se schimba destinatia unei cladiri trebuie tinut cont de importanta sarpantelor, aceastea fiind elemente de rezistenta a cladirii. Drept pentru care se impun lucrari de ignifugare sarpante.

Care sunt avantajele acestor lucrari si de ce merita cu prisosinta sa apelati chiar acum la noi?

Prin ignifugarea sarpantei veti beneficia nu doar de protejarea lemnului de foc, ci si de daunatorii specifici (carii, ciuperci, microorganisme). Aceste lucrari vor prelungi viata lemnului, prin stoparea biodegradarii produse in timp de daunatorii mai sus mentionati si in acelasi timp vor reduce considerabil riscul producerii unui incendiu (prin ingreunarea aprinderii) sau al propagarii acestuia ( prin reducerea vitezei de ardere, fiind posibila stoparea rapida a focului daca se inlatura sursa de caldura)

Pierderile materiale vor fi reduse in cazul cladirilor protejate prin ignifugare. Si aici nu este vorba doar despre bunurile care pot arde in urma declansarii unui incendiu in structura lemnoasa a cladirii.
Tot in categoria pierderi intra si cele legate de intreruperea activitatii desfasurate de persoanele juridice. Dureaza ceva timp pana lucrurile reintra in normal(in situatia in care acest lucru mai este posibil) si stim cu totii ca timpul inseamna bani. Fiecare zi pierduta mareste suma pierduta.

Daca optati pentru servicii de ignifugare sarpante nu veti exclude in totalitate riscul producerii unui incendiu, dar le veti reduce in buna masura.

Daca v-am convins de necesitatea lucrarilor de ignifugare speram sa intelegeti si de ce noi suntem firma pe care o cautati. Firma noastra de ignifugare va sta la dispozitie pentru lucrari de calitate, executate cu cele mai bune solutii si cele mai performante aparaturi. Iar personalul nostru este atestat si instruit corespunzator.

Ia legatura cu specialistii nostri pentru a discuta mai mult despre lucrarea ta!

Contact