Ai nevoie de ajutor?

Ia legatura cu noi prin orice mijloc de comunicare afisat pe site si un expert ROVENT iti va oferi toate informatiile de care ai nevoie.

Contact

Firma noastra de ignifugare executa lucrari de ignifugare materiale combustibile la cele mai inalte standarde. Din grija si respect pentru clientii nostri lucram doar cu cei mai buni oameni si folosind cele mai performante aparate si cele mai eficiente solutii, omologate de catre Centrul National Pentru Securitate la Incendiu si Protectie Civila – Bucuresti.

Stim totul despre materialele comustibile si despre cum sa indepartam pericolul aprinderii acestora si izbucnirea unui incendiu. Rolul nostru este sa va asiguram dumneavoastra maxima protectie impotriva focului prin servicii de ignifugare materiale combustibile de cea mai buna calitate. Dar nu e totul: solutiile cu care lucram va garanteaza nu doar o buna ignifugare, ci si protectie insectofungicida (impotriva daunatorilor lemnului).

Orice constructie are un anumit grad de rezistenta la foc, conform Normativului de siguranta la foc P118/1999. Acest grad de rezistenta la foc este stabilit in functie de mai multe criteria si se refera la comportamentul la foc a elementelor constructiei respective. Fiecare element este caracterizat printr-o anumita limita de rezistentala foc (durata pana la momentul in care elementul isi pierde capacitatea de a rezista la foc) si o clasa de combustibilitate (stabilita in functie de modul in care materialele se aprind)

Din punct de vedere al comportamentului la foc, dar si al rolului purtat in declansarea si propoagarea unui incendiu materialele de constructie se impart in doua mari categorii: materiale necombustibile (care nu se aprind, nu ard) si materiale combustibile (se aprind, ard, se degradeaza sub actiunea temperaturilor inalte).

 

ste recomandata utilizarea materialelor de constructii care sunt incadrate in clasa de reactie la foc B, insa nu este posibila folosirea exclusiva a acestora. Dintre cele mai utilizate materiale de constructii amintim lemnul si masele plastice. Fiind usor inflamabile spre mediu inflamabile se impun masuri care sa imbunatateasca modul in care se comporta la foc. Aici intervenim noi prin procesul de ignifugare material combustibile.

La cererea clientului executam lucrari de ignifugare materiale combustibile. Concret, ignifugarea executata de echipa noastra cuprinde trei operatiuni:

• curatare suprafata
• chituire crapaturi
• ignifugat cu pompa in doua straturi, la interval de 48 ore cu solutie ignifuga.

Lemnul poate fi ignifugat prin urmatoarele metode: tratament de suprafata (pulverizare si/sau pensulare), in masa materialului sau prin impregnare (in instalatii speciale).

Pentru ca ignifugarea materialelor combustibile sa se desfasoare in conditii optime este nevoie de o pregatire prealabila a lemnului, astfel:
• pentru tratamentul de suprafata- suprafetele se curata de praf, impuritati, var, vopsea, solutii ignifuge utilizate anterior. Dupa ce suprafata este curatata se realizeaza chituirea crapaturilor, nodurilor si a golurilor din material. Chitul este realizat din praf de creta si produs ignifug in raport de (1:1)
• pentru ignifugarea prin ipregnare – este important ca lemnul sa fie decojit si sa nu fie tratat la suprafata sau in profunzime cu substante chimice care ar putea impiedica solutia ignifuga sa patrunda in lemn

Inainte de aplicarea primului strat de solutie ignifuga se verifica daca sunt respectate conditiile impuse pentru o ignifugare corespunzatoare si eficienta. Se verifica atat umiditatea aerului, cat si a lemnului, precum si temperaura ambientala. Iata si care sunt valorile de care trebuie sa se tina cont:
• umiditatea aerului sa nu depaseasca 60%
• umiditatea lemului sa fie de maxim 10% pentru elementele de finisaj si de maxim 18% pentru celelalte elemente
• temperatura aerului sa fie de minim 10° C.

Pentru ca se pot intampla lucruri nedorite pe care e mai greu, daca nu imposibil, sa le oprim si atunci pierderile sunt imense. Decat sa va para rau ca nu v-ati protejat cladirea prin servicii de ignifugare materiale combustibile, mai bine sa fiti precauti.
Costurile unei ignifugari realizate de noi nu sunt mari pentru ca ne place sa fim accesibili. Practicam preturi corecte si oferim servicii de calitate.Si oricum siguranta nu are pret, asta o stiti si dumneavoastra. Indiferent ca ridicati o constructie noua sau modificati una deja existent trebuie sa luati in calcul siguranta. Cereti acum o oferta personalizata.

Lucram cu cei mai bine instruiti oameni, iar sefii de lucrari detin certificate de competenta. Ne place sa dam ce e mai bun!

Lemnul este prezent in scheletul constructiei (numit sarpanta), spre exemplu. Fiind vorba de structura de rezistenta a intregii cladiri nu este loc de compromisuri si de lucruri lasate la voia intamplarii.
Lucram cu cei mai bine instruiti oameni, iar sefii de lucrari detin certificate de competenta. Ne place sa dam ce e mai bun!

La executarea lucrarilor utilizam cele mai eficiente solutii ignifuge omologate de catre Centrul National Pentru Securitate la Incendiu si Protectie Civila – Bucuresti. Solutii care ofera atat protectie ignifuga, cat si protectie insectofungicida, pentru o siguranta sporita.

Daca nu stiti exact ce solutii vi se potrivesc va stam la dispozitie prin intermediul specialistilor nostri. Impreuna vom gasi solutia de care aveti nevoie.

Noi va ajutam sa obtineti o imbunatatire considerabila a comportamentului la foc a lemnului din cladirea dumneavoastra. Daca ulterior protejati corespunzator lemnul lucrarea va avea valabilitate nelimitata.

Ia legatura cu specialistii nostri pentru a discuta mai mult despre lucrarea ta!

Contact