Ai nevoie de ajutor?

Ia legatura cu noi prin orice mijloc de comunicare afisat pe site si un expert ROVENT iti va oferi toate informatiile de care ai nevoie.

Contact

Lemnul este unul dintre cele mai utilizate materiale de constructie, iar in ultima vreme tot mai multi oameni aleg sa locuiasca intr-o casa din lemn, motivul fiind o serie de avantaje precum pretul avantajos si timpul mic de executie in comparatie cu alte tipuri de cladiri, rezistenta mare la seisme, costuri mai mici la incalzire.

Orice cladire are un anumit grad de rezistenta la foc, conform Normativului de siguranta la foc P118/1999. Acest grad de rezistenta este stabilit in functie de mai multi factori, dintre care cele mai importante sunt riscul de incendiu, destinatia cladirii si categoria de pericol.

Ignifugare lemn la superlativ – ROVENT

Rovent executa lucrari de ignifugare lemn in baza autorizatiei I.G.S.U nr 1054/15.06/2011 , atat prin tratament de suprafata, cat si in profunzime folosind solutii certificate de CENTRUL NATIONAL PENTRU SECURITATEA LA INCENDIU SI PROTECTIE CIVILA CNSIP , Bucuresti.

Legea nr 10 din 18 ianuarie 1995 privind calitatea in constructii prevede ca pentru obtinerea unei constructii de calitate corespunzatoare este nevoie de indeplinirea a sase conditii esentiale, iar una dintre acestea este securitatea la incendiu.

Asadar, daca va doriti o cladire nu doar confortabila, ci si sigura, optati pentru servicii de ignifugare. In cazul constructiilor din lemn ignifugarea si tratare lemn sunt obligatorii.

Ignifugarea reprezinta procedura prin care lemnul este tratat cu solutii ignifuge pentru a reduce riscul producerii unui incendiu. Altfel spus, prin ignifugare nu este exclusa aprinderea, insa este considerabil imbunatatit comportamentul lemnului la foc. Mai trebuie mentionat si faptul ca ignifugarea nu exclude aplicarea altor masuri de protectie impotriva focului( cum ar fi, de exemplu: mijloace de prima interventie, sisteme de stingere, instalaţii electrice, instalaţii de aerisire, sisteme de ţevi, s.a.).

Suprafetele de lemn ce necesita ignifugare sunt cele de tip PAL, PFL, PAF, PAL-CON, etc. Pentru ca procedura de ignifugare lemn sa se desfasoare corespunzator este nevoie de respectarea unor conditii minime.

1.Pregatirea suprafetelor
Inainte de aplicarea primului strat este necesara curatarea suprafetelor de praf, vopsea, impuritati, etc, lucru ce se realizeaza prin periere sau razuire, dupa caz. Dupa curatare se corecteaza toate imperfectiunile ( fisuri, noduri, crapaturi) prin chituire, apoi se trateaza rosturile.

2.Aplicarea primului strat
Aceasta se va realiza in conditiile de umiditate si temperatura mentionate anterior(temperature aerului de minim 10° C, umiditatea aerului de maxim 60% si umiditatea lemnului de 10% sau 18%, in functie de tipul suprafetei.

3.Aplicarea celui de-al doilea strat la 24 de ore dupa primului
Echipa noastra utilizeaza produse fabricate cu standardele de calitate, solutiile fiind avizate de Centrul National pentru securitate la Incendiu si Protectie Civila din Cadrul inspectoratului general pentru Situatii de Urgenta (ISO 9001:2000).

Ignifugarea si tratarea insecto-fungicida a lemnului pot avea o valabilitate nelimitata daca lemnul este protejat ulterior lucrarilor prin folii, placare cu rigips, izolatii, etc.

Ia legatura cu specialistii nostri pentru a discuta mai mult despre lucrarea ta!

Contact