Ai nevoie de ajutor?

Ia legatura cu noi prin orice mijloc de comunicare afisat pe site si un expert ROVENT iti va oferi toate informatiile de care ai nevoie.

Contact

Indiferent de cat de bine este izolata o casa, mucegaiul poate aparea atunci cand te astepti cel mai putin. Daca incerci sa scap de mucegai si nu stii cui sa i te adresezi, echipa noastra este solutia potrivita pentru tine. Metodele noastre de inlaturare mucegai sunt 100% eficiente si nu dauneaza sanatatii oamenilor sau animalelor domestice.

Ce este mucegaiul?

Mucegaiul este un termen folosit pentru a desemna ciupercile care cresc sub forma unor structuri multicelulare filiforme numite hife. Anumite mucegaiuri cauzeaza boli sau alterarea produselor alimentare, altele joaca un rol important in biodegradarea sau in productia de alimente sau bauturi. antibiotice si enzime.

Mucegaiul poate sa apara si in materialele de constructii umede. De multe ori apare sub forma de pete si intr-o varietate mare de culori, mucegai verde, mucegai negru etc.

Dezvoltarea mucegaiului necesita umiditate. Sursele de umiditate pot fi spalatul, gatitul sau scurgerile de la instalatiile sanitare sau din exterior. Ventilatia slaba contribuie si ea la un nivel de umiditate mai mare si duce la formarea condensului, fapt ce permite dezvoltarea mucegaiului, un exemplu este mucegaiul din beciuri. Beciurile sunt slab ventilate, iar umiditatea este crescuta.

 

Cu ce se poate curata mucegaiul de pe pereti?

Eliminarea mucegaiului de pe pereti este importanta deoarece aceste ciuperci va pot da batai mari de cap in ceea ce priveste sanatatea dumneavoastra. Combaterea mucegaiului de pe pereti poate fi realizata cu ajutorul solutiilor anti mucegai pe care operatorii nostri le aplica pe zonele afectate. Cel mai frecvent mucegai care apare pe pereti este mucegaiul negru, de altfel si cel mai periculos mucegai.

Ideal este sa apelati la noi pentru a scapa de batai de cap si sa va asigurati ca beneficiati de o solutie profesionista.
Exista si solutii pe care le puteti aplica aplica acasa, cu ingrediente pe care le aveti in propria dumneavoastra bucatarie. Otetul si bicarbonatul sunt extrem de cunoscute si apreciate in eliminarea mucegaiului din pereti. Puteti combate mucegaiul cu o solutiie simpla realizata din apa, otet si bicarbonat.

Insa cel mai eficient este sa lasati un specialist sa se ocupe de acest lucru si sa trateze mucegaiul de pe pereti cu solutii speciale, precum cele folosite de catre echipa noastra.

Este important ca dupa ce peretele a fost tratat, sa fie protejat cu o vopsea rezistenta la mucegai.

Acest lucru depinde de cat de mult mucegai este prezent in casa, si de locul unde se afla. In cazul in care exista doar o cantitate mica de mucegai, cum ar fi intr-o baie sau bucatarie, spalati zona mucegaita cu apa si sapun, dupa care se lasa sa se usuce. Daca aveti mucegai pe perete, podea sau tavan, prima intrebare trebuie sa fie “de unde provine apa?”. Tineti minte, pentru ca mucegaiul sa creasca are nevoie de apa/ umiditate. Orice tentativa de a elimina mucegaiul dintr-un apartament sau o casa nu va avea succes daca problema care produce umiditate nu este rezolvata. In cazul in care umiditatea persista, mucegaiul poate creste rapid inapoi. Daca mucegaiul este prezent doar intr-un colt al unui dulap, frecati bine cu apa si sapun, clatiti, apoi uscati bine.

Cel mai bun sfat este acela sa identificati din timp toate problemele dintr-o casa care ar putea sa produca umiditate. Remedierea lor in timp util va poate scuti de aparitia mucegaiului nedorit.

Pastrati casa uscata, sporii de mucegai sunt peste tot, asa ca nu ii veti putea tine pe toti departe de casa dumneavoastra. Mucegaiul se poate dezvolta si in prezenta prafului abundent, a gandacilor, acarienilor sau in prezenta particulelor de mancare.

Ciupercile precum mucegaiul sunt omniprezente, insa nu sunt periculoase decat atunci cand formeaza colonii. In mod normal nu le sesizati prezenta, fiind vorba de ciuperci microscopice, dar atunci cand s-au dezvoltat colonii se simte mirosul specific si incep sa apara petele inchise la culoare.

Principala cauza a aparitiei mucegaiului pe perete este umiditatea. Alte cauze pot fi slaba ventilatie, sau anumite bacterii care sunt prezente in acel spatiu.

Exista materiale contra mucegaiului care pot fi aplicate pe pereti pentru a preveni aparitia sa. Aceste materiale sunt sub forma de chituri sau vopsele.

Cele mai frecvente cauze pentru aparitia mucegaiului sunt umiditatea ridicata constanta si temperatura ambientului. Mentinerea unei umiditati de maxim 70% poate tine mucegaiul la distanta, desi este greu de stopata dezvoltarea coloniei.

Nu lasati mucegaiul sa se dezvolte, o va face intr-un ritm alert si s-ar putea sa devina imposibil de indepartat. Noi stim cel mai bine procesul de eliminare mucegai, trebuie doar sa ne chemati.

De ce nu trebuie lasat mucegaiul sa se inmulteasca? Pentru ca este periculos pentru sanatatea dumneavoastra, in primul rand, dar poate ameninta si siguranta cladirii daca ataca lemnul din structuri.Cele mai frecvente afectiuni provocate de catre mucegai sunt cele ale sistemului respirator, de la simple alergii, pana la forme grave de astm. Insa nu doar sistemul respirator este afectat(desi este primul care simte efectul mucegaiului), probleme pot aparea si la nivelul sistemului nervos, este dezechilibrat si sistemul imunitar, plus ca pot aparea reactii cutanate si chiar disfunctii renale.

Cei mai multi oameni nu sunt afectati de catre expunerea la concentratii scazute de mucegai. Atunci cand oamenii sunt expusi la concentratii mari de mucegai pot aparea probleme si boli provocate de mucegai. Mucegaiul este peste tot si suntem expusi zilnic. Expunerea la mucegai poate provoca alergii. Daca aveti astm bronsic, expunerea la mucegai va poate provoca o criza de astm, sau astmul se poate agrava si deveni cronic. Persoanele care au sistemul imunitar scazut sunt sensibile si se pot imbolnavi cel mai usor daca se afla intr-o incapere unde mucegaiul se dezvolta.

Ia legatura cu specialistii nostri pentru a discuta mai mult despre lucrarea ta!

Contact