Solutie Ignifugare Lemn

Ignifugarea lemnului este o procedura de maximizare a rezistentei materialului in cazul izbucnirii unui incendiu. In acest fel, aprinderea materialului este intarziata. Pentru realizarea acestei operatiuni este nevoie de substante de ignifugare pentru lemn. Aceste substante, denumite si ignifuge, creeaza o bariera protectoare impotriva flacarilor.

Caracteristicile substantelor pentru ignifugare folosite de catre echipa noastra cu scopul de a proteja lemnul:

 1. Intarzie aprinderea materialului lemnos.
 2. Opreste raspandirea flacarilor.
 3. Prelungeste “viata” lemnului si ii stopeaza degradarea sa in timp.
 4. Solutia pentru tratarea lemnului reuseste sa patrunda in profunzimea masei lemnoase, fara a lasa urme pe suprafata acestuia.
 5. Se aplica usor, prin doua metode, ce a pulverizarii sau metoda pensulara.
 6. Au rolul de a proteja lemnul impotriva intemperiilor vremii si a daunatorilor sai specifici, cariile si ciupercile (mucegaiul).

Operatorii nostri folosesc solutiile de ignifugare lemn in doua etape. In prima etapa se aplica solutia de ignifugare pe suprafata lemnului, dar intr-un strat cat mai subtire. Solutia de tratare lemn se aplica prin pulverizare sau se aplica cu ajutorul unei pensule.

Dupa 24 de ore de la prima aplicare a solutiei de ignifugare se va aplica cel de-al doilea strat. Ignifugarea nu este recomandata materialelor lemnoase care vor fi expuse direct precipitatiilor, sau pentru suprafetele care sunt spalate in mod frecvent.

Pentru ca tratamentul de ignifugare sa fie unul complet este esential sa se realizeze un tratament complet al lemnului inainte de tratarea cu substante ignifuge.

Tratamentul complet al lemnului consta in:

 • curatare si finisarea suprafetei lemnoase, uneori chiar chituirea imperfectiunilor
 • aplicarea de solutie anticarii lemn cu rol atat ignifug cat si rol de solutie antimucegai

Criteriile pe care le indeplinesc solutiile utilizate de catre operatorii nostri:

 • sunt 100% ecologice, nu dauneaza sanatatii omului sau sanatatii animalelor domestice
 • sunt usor de utilizat
 • ele nu altereaza culoarea naturala a lemnului
 • nu altereaza structura lemnului
 • sunt nocive doar pentru carii si ciuperci

Lemnul tratat cu aceste substante va fi mult mai rezistent in caz de incendiu, daca ulterior este ignifugat si nici nu se va degrada usor in timp.

 

TelefonContact