Ignifugare Materiale Combustibile

Firma noastra de ignifugare executa lucrari de ignifugare materiale combustibile la cele mai inalte standarde. Din grija si respect pentru clientii nostri lucram doar cu cei mai buni oameni si folosind cele mai performante aparate si cele mai eficiente solutii, omologate de catre Centrul National Pentru Securitate la Incendiu si Protectie Civila – Bucuresti.

Stim totul despre materialele comustibile si despre cum sa indepartam pericolul aprinderii acestora si izbucnirea unui incendiu. Rolul nostru este sa va asiguram dumneavoastra maxima protectie impotriva focului prin servicii de ignifugare materiale combustibile de cea mai buna calitate. Dar nu e totul: solutiile cu care lucram va garanteaza nu doar o buna ignifugare, ci si protectie insectofungicida (impotriva daunatorilor lemnului).

Orice constructie are un anumit grad de rezistenta la foc, conform Normativului de siguranta la foc P118/1999. Acest grad de rezistenta la foc este stabilit in functie de mai multe criteria si se refera la comportamentul la foc a elementelor constructiei respective. Fiecare element este caracterizat printr-o anumita limita de rezistentala foc (durata pana la momentul in care elementul isi pierde capacitatea de a rezista la foc) si o clasa de combustibilitate (stabilita in functie de modul in care materialele se aprind)

ignifugare materiale combustibile

Din punct de vedere al comportamentului la foc, dar si al rolului purtat in declansarea si propoagarea unui incendiu materialele de constructie se impart in doua mari categorii: materiale necombustibile (care nu se aprind, nu ard) si materiale combustibile (se aprind, ard, se degradeaza sub actiunea temperaturilor inalte).

Materialele combustibile se impart in 7 clase de reacţie la foc:
A1 – materialele incombustibile;
A2 – materialele incombustibile;
B – practic neinflamabile;
C – dificil inflamabile (lemn ignifugat);
D – mediu inflamabile (lemn de peste 18mm);
E – usor inflamabile (lemn de grosime redusa);
F – foarte usor inflamabile;

Este recomandata utilizarea materialelor de constructii care sunt incadrate in clasa de reactie la foc B, insa nu este posibila folosirea exclusiva a acestora. Dintre cele mai utilizate materiale de constructii amintim lemnul si masele plastice. Fiind usor inflamabile spre mediu inflamabile se impun masuri care sa imbunatateasca modul in care se comporta la foc. Aici intervenim noi prin procesul de ignigugare material combustibile.

Ignifugarea reprezinta procedura prin care se imbunatateste comportamentul la foc al materialelor combustibile. Prin ignifugare nu trebuie sa se inteleaga excluderea aprinderii si arderii unui material, ci ingreunarea aprinderii acestuia si posibilitatea stoparii arderii in situatia in care se indeparteaza sursa de caldura. Se poate obtine un grad mai mare de rezistenta la foc a cladirii, de la gradul V la gradul III.

Servicii complete de ignifugare materiale combustibile

La cererea clientului executam lucrari de ignifugare materiale combustibile. Concret, ignifugarea executata de echipa noastra cuprinde trei operatiuni:
• curatare suprafata
• chituire crapaturi
• ignifugat cu pompa in doua straturi, la interval de 48 ore cu solutie ignifuga.

Lemnul poate fi ignifugat prin urmatoarele metode: tratament de suprafata (pulverizare si/sau pensulare), in masa materialului sau prin impregnare (in instalatii speciale).

Pentru ca ignifugarea materialelor combustibile sa se desfasoare in conditii optime este nevoie de o pregatire prealabila a lemnului, astfel:
• pentru tratamentul de suprafata- suprafetele se curata de praf, impuritati, var, vopsea, solutii ignifuge utilizate anterior. Dupa ce suprafata este curatata se realizeaza chituirea crapaturilor, nodurilor si a golurilor din material. Chitul este realizat din praf de creta si produs ignifug in raport de (1:1)
• pentru ignifugarea prin ipregnare – este important ca lemnul sa fie decojit si sa nu fie tratat la suprafata sau in profunzime cu substante chimice care ar putea impiedica solutia ignifuga sa patrunda in lemn

Inainte de aplicarea primului strat de solutie ignifuga se verifica daca sunt respectate conditiile impuse pentru o ignifugare corespunzatoare si eficienta. Se verifica atat umiditatea aerului, cat si a lemnului, precum si temperaura ambientala. Iata si care sunt valorile de care trebuie sa se tina cont:
• umiditatea aerului sa nu depaseasca 60%
• umiditatea lemului sa fie de maxim 10% pentru elementele de finisaj si de maxim 18% pentru celelalte elemente
• temperatura aerului sa fie de minim 10° C.

TelefonContact