Ignifugare Lemn

Lemnul este unul dintre cele mai utilizate materiale de constructie, iar in ultima vreme tot mai multi oameni aleg sa locuiasca intr-o casa din lemn, motivul fiind o serie de avantaje precum pretul avantajos si timpul mic de executie in comparatie cu alte tipuri de cladiri, rezistenta mare la seisme, costuri mai mici la incalzire.

Orice cladire are un anumit grad de rezistenta la foc, conform Normativului de siguranta la foc P118/1999. Acest grad de rezistenta este stabilit in functie de mai multi factori, dintre care cele mai importante sunt riscul de incendiu, destinatia cladirii si categoria de pericol.

Ignifugare lemn la superlativ - ROVENT

Rovent executa lucrari de ignifugare lemn in baza autorizatiei I.G.S.U nr 1054/15.06/2011 , atat prin tratament de suprafata, cat si in profunzime folosind solutii certificate de CENTRUL NATIONAL PENTRU SECURITATEA LA INCENDIU SI PROTECTIE CIVILA CNSIP , Bucuresti.

Legea nr 10 din 18 ianuarie 1995 privind calitatea in constructii prevede ca pentru obtinerea unei constructii de calitate corespunzatoare este nevoie de indeplinirea a sase conditii esentiale, iar una dintre acestea este securitatea la incendiu.

Asadar, daca va doriti o cladire nu doar confortabila, ci si sigura, optati pentru servicii de ignifugare. In cazul constructiilor din lemn ignifugarea si tratare lemn sunt obligatorii.

ignifugare lemn

Ce reprezinta procesul de ignifugare lemn?

Ignifugarea reprezinta procedura prin care lemnul este tratat cu solutii ignifuge pentru a reduce riscul producerii unui incendiu. Altfel spus, prin ignifugare nu este exclusa aprinderea, insa este considerabil imbunatatit comportamentul lemnului la foc. Mai trebuie mentionat si faptul ca ignifugarea nu exclude aplicarea altor masuri de protectie impotriva focului( cum ar fi, de exemplu: mijloace de prima interventie, sisteme de stingere, instalaţii electrice, instalaţii de aerisire, sisteme de ţevi, s.a.).

Suprafetele de lemn ce necesita ignifugare sunt cele de tip PAL, PFL, PAF, PAL-CON, etc. Pentru ca procedura de ignifugare lemn sa se desfasoare corespunzator este nevoie de respectarea unor conditii minime, dupa cum urmeaza:

Temperaturi minime de peste 10 grade
Umiditatea aerului mai mica de 60%
Umiditatea lemnului <10% pentru finisaje

Va stam la dispozitie pentru lucrari de ignifugare lemn si tratare insecto-fungicida pentru a preveni si elimina mucegaiul lemnului.Stim cum sa tratam lemnul pentru a-l proteja de incendii, asa cum stim sa il protejam de daunatori (mucegai, carii, ciuperci). Am creat astfel un pachet complet de ignifugare: aplicam mai intai stratul insecto-fungicid, impiedicand biodegradarea lemnului si il pregatim pentru ignifugarea propriu-zisa.

Ignifugarea lemnului consta in tratarea acestuia cu solutie ignifuga sau inhibatoare de flacara. Scopul este acela de a ingreuna aprinderea lemnului si propagarea incendiului, prin reducerea vitezei de ardere.

Pentru ca ne dorim sa va oferim servicii de calitate si durabile vom aplica procedura de ignifugare atat la suprafata (pulverizare si/sau pensulare), cat si in profunzime (in masa materialului).

 

Cum se executa procedura de ignifugare lemn?

1.Pregatirea suprafetelor
Inainte de aplicarea primului strat este necesara curatarea suprafetelor de praf, vopsea, impuritati, etc, lucru ce se realizeaza prin periere sau razuire, dupa caz. Dupa curatare se corecteaza toate imperfectiunile ( fisuri, noduri, crapaturi) prin chituire, apoi se trateaza rosturile.

2.Aplicarea primului strat
Aceasta se va realiza in conditiile de umiditate si temperatura mentionate anterior(temperature aerului de minim 10° C, umiditatea aerului de maxim 60% si umiditatea lemnului de 10% sau 18%, in functie de tipul suprafetei.

3.Aplicarea celui de-al doilea strat la 24 de ore dupa aplicarea primului
Echipa noastra utilizeaza produse fabricate cu standardele de calitate, solutiile fiind avizate de Centrul National pentru securitate la Incendiu si Protectie Civila din Cadrul inspectoratului general pentru Situatii de Urgenta (ISO 9001:2000).

Ignifugarea si tratarea insecto-fungicida a lemnului pot avea o valabilitate nelimitata daca lemnul este protejat ulterior lucrarilor prin folii, placare cu rigips, izolatii, etc.

De ce sa apelezi la o firma ignifugare?

• Tratarea insecto-fungicida a lemnului il protejeaza de daunatori precum carii, ciuperci (mucegai) sau diverse microorganisme care il degradeaza in timp. Actiunea acestora este oarecum lenta, dar sigura. Masurile ROVENT de tratare pot preveni aparitia acestor daunatori• Comportamentul lemnului la foc este considerabil imbunatatit prin lucrarile de ignifugare. Executam procedura corect si respectam toate normele astfel ca se obtine o imbunatatire a gradului de rezistenta la foc a cladirii, de la gradul V la gradul III. Concret, ignifugarea noastra ingreuneaza aprinderea lemnului, dar si propagarea incendiului.

• Veti reduce pierderilor materiale – chiar daca ignifugarea nu exclude aparitia unui incendiu, cu siguranta minimalizeaza pagubele. Un incendiu poate provoca pierderi materiale considerabile, iar in cazul persoanelor juridice pot exista si pierderi de informatii esentiale, sa nu mai vorbim de pierderile cauzate de intreruperea activitatii.

Acestea sunt avantajele pe care ignifugarea executata corespunzator de o firma ignifugare cu experienta in domeniu le ofera clientilor sai.
Rovent garanteaza servicii prompte, lucrari executate cu cele mai bune solutii ignifuge si de catre cei mai buni profesionisti.

Lemnul este materialul preferat de majoritatea constructorilor atunci cand vine vorba de ridicarea unei case.  Desi, o casa din lemn are o sumedenie de avantaje, aceasta prezinta si numeroase pericole.

Unul dintre aceste pericole este riscul de incendiu. Lemnul este un material inflamabil, care se poate aprinde si arde extrem de usor. Legile din Romania obliga proprietarii de case de lemn sa apeleze la serviciile de ignifugare.

Ignifugarea unei case de lemn este un pas esential pentru a-ti proteja bunurile, dar si pentru a evita eventualele pierderi de vieti omenesti.

De ignifugarea unei case de lemn trebuie sa lasi firmele specializate in operatiunile de ignifugare pentru materialele combustibile

Echipa noastra este una dintre putinele firme care ofera servicii de calitate, realizate de catre oameni instruiti la cursuri speciale. detinatori de certificate care le atesta pregatirea si specializarea.

Servicii-Ignifugare realizeaza operatiuni simple ca ignifugara materialelor combustibile, pana la ignifugare cabane, mansarde sau terase.

Intreg procesul de ignifugare al lemnului este defapt un tratament. Acest tratament se realizeaza cu ajutorul unor substante inhibatoare flacara, numite substante ignifuge. Substantele ignifuge sunt aplicate la suprafata sau in profunzimea lemnului pentru a crea un zid protector intre flacari si material.

Rolul ignifugarii este acela de a preveni si de a intarzia aprinderea unui anumit material. Aprinderea unui material ignifugat nu este exclusa. In cazul in care materialul se aprinde, flacarile nu se vor extinde. Un alt avantaj este acela ca focul va arde lent, iar jarul va putea fi stins mult mai repede.

Investim permanent in dezvoltare si de aceea clientii nostri sunt multumiti, aceasta fiind si misiunea noastra. Nu ne credeti pe cuvant, puneti-ne la incercare!
Oferti-ne ocazia de a va demonstra ca ignifugarea e ce stim sa facem cel mai bine.
TelefonContact